All-electric warmtepomp

All-electric warmtepomp

Bij een all-electric warmtepomp is er geen gasaansluiting meer en wordt het huis verwarmd door de warmtepomp. Er zijn voorwaarden verbonden of een all-electric warmtepomp in een bestaande woning kan worden toegepast.

  • Het huis moet goed geïsoleerd zijn.
  • Er is lage temperatuurverwarming aanwezig.
  • Er ruimte om de installatie te plaatsen.
  • Mag er een bron in de grond geslagen worden?
  • Zijn er zonnepanelen geïnstalleerd?
  • Wat is het budget?

Wij hebben twee verschillende typen all-electric warmtepompen in het assortiment. De lucht-water warmtepomp en de brongebonden warmtepomp.

Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp haalt de warmte, met een buiten unit, uit de buitenlucht. Deze warmte wordt afgegeven aan de lage temperatuurverwarming. De lucht-water warmtepomp gebruikt stroom en het is aan te raden om de stroom duurzaam op te wekken, om zo nog meer energie te besparen. Een richtprijs voor een lucht-water warmtepomp is rond de € 15.000 tot € 20.000.

Brongebonden warmtepomp

Bij de brongebonden warmtepomp wordt er een diepe bron geboord. Deze warmtepomp haalt de warmte uit de grond en is dus minder afhankelijk van weersomstandigheden. Door het boren van de bron, is deze warmtepomp duurder dan een lucht-water warmtepomp. Deze warmtepomp geeft een hoger rendement. De grondgebonden warmtepomp wordt hoofdzakelijk toegepast bij nieuwbouw woningen en in mindere mate bij renovatie.

Warmtepomp inventarisatie

Voordat er een keuze gemaakt kan worden of een warmtepomp geschikt is voor uw woning, zijn er een aantal belangrijke vragen te beantwoorden. Vul het onderstaande formulier in en afhankelijk van de antwoorden, kunnen wij een advies uitbrengen welk type warmtepomp het beste bij u past.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over all-electric warmtepompen ontvangen of een offerte aanvragen, vul dan het onderstaande formulier in.

  • Sleep bestanden hierheen of
    Max. bestandsgrootte: 12 MB.